Bedrijven


Spotlight


Draai ontwikkelt succesvol online videoprogramma 'Paardenkracht'
Diana Mosterd
Diana Mosterd heeft twee passies in haar leven: video en paarden. Met haar bedrijf Draai TV produceert zij videoproducties voor bedrijven en televisie. Eind 2013 kwamen beroep en hobby samen in het project Paardenkracht; een online videoprogramma over paarden en de hippische sport. Het project is begonnen als pilot, met hulp van bevriende collega’s en gefinancierd uit eigen middelen werden de eerste vier afleveringen gerealiseerd.

Sinds haar zevende is Diana besmet met het paardenvirus. Ieder vrij uurtje was ze bij de paarden te vinden. Maar nadat haar carrière in de paardensport strandde, ging ze weer studeren. Tijdens haar studie kwam ze erachter dat ze het fantastisch vond om verhalen te vertellen met behulp van beeld en geluid. Na haar stage bij de regionale omroep TV Rijnmond, begon zij hier haar carrière als programmamaker en regisseur. In 2002 volgde ze een opleiding aan de New York Film academy en startte ze haar eigen bedrijf als producent van audiovisuele producties.

Nachtenlang monteren

Maar het (paarden)bloed kruipt waar het niet gaan kan en Diana begon met het realiseren van haar droom: het maken van een goed paardenprogramma. Diana: “De productie van de serie was zo leuk. Met beperkte middelen toch een hoogwaardige online aflevering neerzetten, dat vergt wel wat van je creativiteit en flexibiliteit. Gelukkig heb ik inmiddels een groot netwerk opgebouwd en kon ik geluidsmensen, cameramensen en editors bereid vinden om voor weinig te werken en daarnaast heb ik heel veel zelf gedaan. Nachtenlang heb ik achter mijn computer doorgebracht om het programma te monteren, wat in principe in mijn vrije tijd moest gebeuren. Maar de reacties van kijkers waren zo positief, dat heeft zeker meegeholpen bij het voltooien van de eerste vier afleveringen. Het bleek zo’n succes dat er een vervolg komt.”

Nieuwe wegen

Het succes van de eerste serie zorgt ervoor dat Diana nieuwe wegen inslaat om het programma onder een groot publiek onder de aandacht te brengen: “Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van mijn marketingvaardigheden en benader ik potentiele adverteerders. Een spannende nieuwe uitdaging waar ik als tv- en videomaker weinig ervaring mee heb maar waar ik nu niet aan ontkom. Heel leerzaam. Als het goed is, gaan we eind van dit jaar weer nieuwe content plaatsen op de website www.paardenkracht.tv. En komt er ook een Engelstalige versie van het programma. We willen de kijkers in andere delen van de wereld tegemoet komen en uiteindelijk ook buiten de landsgrenzen gaan filmen. Want overal ter wereld wonen paarden en paardenmensen!”

Agenda


Geen evenementen

Er staat voor de komende periode niks gepland.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en geef je op voor de nieuwsbrief.